Negativna uverenja o ljubavi i EFT

Negativna uverenja o ljubavi i EFT

Negativna uverenja o ljubavi i kako da ih očistiš?

Tri najčešća uverenja koja nas sprečavaju da ostvarimo i imamo zdrave i kvalitetne partnerske odnose, iz iskustva su:

  1. Ne zaslužujem ljubav i više od onoga što imam trenutno
  2. Nisam dovoljno dobar/a da bih imao/la partnera kakvog priželjkujem
  3. Moram da imam savršene uslove pre nego što stupim u partnerski odnos (savršeno da izgledam, da savršeno zarađujem, da radim savršen posao…)

Uverenja

Uverenja poput ovih nas ograničavaju i čine naš ljubavni život skoro nemogućim. Utiču na svaku našu misao, osećanje i interakciju sa potencijalnim partnerima ili partnerima sa kojima smo već u odnosu. Predstavljaju za nas istinu.

Dobra vest je da nisu uklesana u kamenu. Uz određeni rad i način mogu se ’’izbrisati’’ iz našeg uma i promeniti u bolja i više podržavajuća uverenja.

Sve dok u podsvesti nosimo takva uverenja, nećemo moći da realizujemo željeni partnerski odnos. Zadovoljavaćemo se ’’mrvicama’’ u ljubavi uz osećaj da nismo dovoljno dobri, da moramo postati savršeni ili imati savršene uslove da bismo dobili ljubav od nekoga.

Život i ljubav sa druge strane čekaju na nas i nude mnogo više od naših ograničavajućih uverenja.

Zar ne bi bilo dobro da možeš brzo i efikasno da rešiš svoja negativna uverenja koja imaš oko ljubavi i partnerskih odnosa?

Kako da EFT tapkanjem to promeniš

Ako prepoznaješ kod sebe neko od ovih uverenja, evo načina da ih odmah rešiš uz pomoć EFT-a:

  1. Izaberi uverenje koje rezonuje sa tobom
  2. Izmeri istinitost iskaza od 0-10
  3. Tapkaj ivicu dlana (karate tačku) izgovarajući tri puta sledeću rečenicu:

’’Iako imam ovo (ograničavajuće ljubavno uverenje), u potpunosti volim i prihvatam sebe.’’

Na primer:

Iako moram biti dovoljno dobra da bi me voleli…

Iako ne zaslužujem više od ovoga što imam…

Iako moram imati savršene uslove da bih imala ljubav…

  • Nastavi da tapkaš niz ostale tačke na licu i telu, ponavljajući u sebi ili na glas svoje ograničavajuće uverenje sve dok ne oboriš istinistost iskaza. Moguće da već posle prvog kruga uspeš da napraviš značajan pomak.
  • Ukoliko ti se desi da tokom tapkanja ispliva neko relevantno sećanje iz prošlosti koje je možda bilo i uzrok nastanka uverenja, savet je da se obratiš stručnom EFT praktičaru koji će sa tobom odraditi dublje uzroke problema.

Iskustvo

Iz mog iskustva i u radu sa klijentima, ljubav je svuda oko nas. Njen glavni izvor je u nama i potrebno je da čistimo iz svog uma svaki osećaj ili verovanje da smo nedostojni te ljubavi.

Tek kada to uradimo vraćamo se na izvor, povezujemo se sa ljubavlju unutar nas, sposobni smo da je delimo sa drugima i neometano primamo od drugih.

Da bismo ponovo otkrili ljubav potrebno je da iscelimo i negativna ljubavna iskustva iz prošlosti. Korisno je da uočimo i razrešimo disfunkcionalne obrasce ponašanja, da oprostimo i sebi i drugima koji su nas povredili i zbog kojih se naše srce zatvorilo i izgradilo zidove oko sebe.

Sve to nas može dovesti do željenog ishoda – do zdravih i kvalitetnih partnerskih odnosa. Odnosa u kojima postoji obostrano poštovanje, divljenje i ljubav.  

Ne moramo živeti sa osećajem oskudice u ljubavi. Život je nudi u izobilju. Potrebno je da znamo kako da posegnemo za njenim pravim izvorom.

Individualne konsultacije i EFTMR tretmane možeš zakazati porukom na mail: office@sanjaivanovic.rs

U prošlom tekstu, pisala sam kako da oprstiš sebi i kreneš dalje.

Zaprati me na instagramu za još korisnih saveta

S ljubavlju,

Sanja Ivanović

+381 65 271 33 50
office@sanjaivanovic.rs

Antifašističke borbe 23d
11000 Beograd
Srbija