Šta je tehnika emocionalne slobode-EFT?

Tehnika Emocionalne Slobode EFT poznata i kao psihološka akupresura je brz i izuzetno efikasan pristup u psihologiji i terapiji koji pomaže da se nosimo sa stresom i negativnim emocijama na nov, lak i bezbolan način. Ova tehnika spada u domen Energetske Psihologije i zasniva se na sintezi kineske medicine i moderne psihologije. EFT se smatra jednim od najvećih otkrića u oblasti isceljenja uma i tela u poslednjih sto godina. Već hiljade ljudi širom sveta je osetilo dobrobiti EFT-a. Ova neverovatna tehnika duguje mnogo radu Dr.George Goodheart- a koji je osnivač Primenjene Kineziologije i Dr.Roger Callahan-u koji je osnivač TFT-a (Tought Field Therapy). Jedan od njihovih studenata – Gary Craig je pojednostavio komplikovane algoritme i napravio univerzalni proces koji može da se primeni na sve. Tada je rođen EFT.

Kako radi EFT?

Glavno otkriće Gary Craiga jeste da je ’’uzrok svih negativnih emocija je poremećaj u energetskom sistemu tela’’. U našem telu postoji mreža od 14 glavnih energetskih kanala ili meridijana koji nose finu energiju kroz naše telo. Svaki put kada doživimo neku negativnu emociju dolazi do poremećaja u telesnom energetskom sistemu, a kao posledica tog poremećaja nastaju blokade zbog kojih se ne osećamo dobro ili nas nešto boli. Iz tog razloga stanje ovih meridijana je veoma bitno za naše psihičko i fizičko zdravlje.
U EFT- u stimulacijom akupunkturnih tačaka koje se nalaze na našem telu blagim tapkanjem vrhovima prstiju, dok smo istovremeno mentalno povezani sa problemom koji rešavamo otvaramo put ka prirodnom isceljenju. Ponovo uspostavljamo balans unutar našege energetskog sistema i uznemirenost pretvaramo u rasterećenje i spokoj.

Primena EFT-a!

EFT  ima široku primenu u rešavanju svih vrsta emotivnih i fizičkih poremećaja i smetnji. Može nam pomoći da istražimo i preoblikujemo misli, uverenja i emocije koje nosimo u sebi. Omogućava nam da se na lagodan način oslobodimo blokada, transformišemo svoju stvarnost i drastično unapredimo svoj život.

Dokazano je efikasan u rešavanju sledećih problema:

– stres
– depresija
– strahovi i fobije
– anksioznost i napadi panike
– negativne misli i emocije (tuga, bes, krivica, frustracija…)
– ograničavajuća uverenja
– traumatična iskustva i sećanja, PTSD
– nervoza i nesanica
– alergije
– motivcija, ’’slika o sebi’’ i nedostatak samopouzdanja
– socijalna anksioznost
– problemi u odnosima (partnerskim, poslovnim…)
– fizička nelagodnost i bol
– problemi zavisnosti (duvan, hrana…)
– gubitak telesne težine
– performansi (umetnički, profesionalni, sportski…)
– finansije
– međuljudski odnosi

Odlučite da živite srećniji, zdraviji i ispunjeniji život i osetite duboki mir i relaksaciju uz Tehniku Emocionalne Slobode – EFT.