Blog

Devet benefita tehnike Reprogramiranja matrice

Matrix Reimprinting (Reprogramiranje matrice) tehnika omogućava  rešavanje čitavog niza problema. To je veoma blaga tehnika koja nam može pomoći da se rešimo prošlih sećanja i traumatičnih iskustava na bezbedan način, bez mogućnosti ratraumatizacije. Upotrebom ove tehnike možemo da unapredimo sve segmente  života i oslobodimo se svega što nas blokira da živimo lako i ispunjeno. Bilo da želite da se oslobodite strahova, fobija, različitih vrsta zavisnosti, loših navika, ograničavajučih uverenja, hroničnog bola, trauma ili želite da poboljšate svoje samopouzdanje, performanse -sportske, poslovne ili umetničke,  finansijsku situaciju, emotivnu vezu ili druge međuljudske odnose Matrix Reimprinting vam može pomoći u tome!

Hajde da vidimo na koji način ova tehnika čini čuda u  rešavanju naših životnih problema i kako nam pomaže da iscelimo sve segmente kojima nismo zadovoljni:

  1. Rešavanje suštinskih problema i utiskivanje pozitivnih uverenja

Zahvaljujući Matrix Reimprinting tehnici na brz i lak način dolazimo do korena svakog problema i rešavamo ga. Umesto da trošimo sate na razmišljanje zašto nam se nešto događa, sa Matrixom već na prvom tretmanu dolazimo do uvida i zatim rešavamo problem u korenu. Osim što rešavamo prošla sećanja i emocionalne naboje koji su doprineli stvaranju suštinskog problema, mi utiskujemo i nova pozitivna uverenja. Ona zatim menjaju čitav sistem naših podsvesnih obrazaca.

  1. Rešavanje predsvesne traume

Malobrojne su tehnike kojima se može ovo postići. Predsvesne traume nastaju u periodu života pre 6 godine, čak nekada i dok smo u materici. Sa Matrix Reimprintingom možemo brzo da lociramo predsvesne traume i da ih rešimo. Većina naših problema u odraslom dobu su posledica doživljenog iskustva u period ranog detinjstva. Zato je veliki blagoslov što postoji tehnika koja može da dopre do tih potisnutih delova našeg jastva.

  1. Preoblikovanje i kognitivni pomaci

Kao terapeut ove tehnike, znam da svaki put kada klijent  dođe do kognitivnog pomaka tj. do promene razmišljanja u odnosu na problem, da je to trenutak kada je došlo do razrešenja traume ili problema pa samim tim i do ozdravljenja. I to je upravo još jedna korist od Matrix Reimprinting tehnike. Omogućava osobi promenu gledišta,  preoblikovanje i promenu razmišljanja odnosno dolazi do kognitivnih pomaka. Sve to omogućuje osobi da povrati svoju moć i izađe iz uloge žrtve.

  1. Opraštanje

Matrix Reimprinting tehnika prirodno vodi osobu do istinskog opraštanja. Često čujem od svojih klijenata da mogu da oproste nekome ko ih je povredio. Međutim, kada krenemo u dublji rad ispostavi se da je opraštanje isključivo bilo na svesnom nivou, a da na nesvesnom još uvek postoji mnogo zameranja, osude i neopraštanja prema osobama koje su prouzrokovale određenu negativnu situaciju ili traumu u njihovom životu. Mnogi pravci razmišljanja smatraju da je svrha svakog terapeutskog rada dostići tačku opraštanja. Svedočila sam puno puta tome da kada osoba uspe da oprosti sebi i drugima da tada nastupi istinsko isceljenje.

5.  Psihološka obrnutost i sekundarna korist

Kod hroničnih vrsta problema, odnosno svih problema koji dugo traju u našem životu i imamo osećaj da ne možemo da ih rešimo često se u pozadini krije psihološka obrnutost (podsvesno zadržavanje problema). Komunicirajući sa našim mlađim Ja tokom terapijskog procesa možemo shvatiti zašto zadržavamo određeni problem. Ovaj problem  nas drži zarobljenim u starom načinu razmišljanja i ponašanja( sekundarna korist). Kada to osvestimo, to nam daje mogućnost da rešimo problem koji je toliko dugo bio prisutan u našem životu, a koji smo nesvesno zadržavali.

6. Disocirani klijenti i rešavanje trauma

Disocirane osobe nemaju osećaje vezane za još uvek nerešene probleme u sebi. Ovakve osobe su za svakog terapeuta najveći izazov. Primenom Matrix Reimprinting tehnike svaki terapeut može da postigne veliki uspeh u radu sa ovakvim klijentima. Ova tehnika je naročito dragocena jer šalje telu poruku da je trauma prošla i na taj način se prekida krug u kojem matrica (energetsko polje u kome su pohranjene sve informacije o nama, naša iskustva i prošla sećanja) neprestano reprizira traumu. To omogućava telu da reaguje na zdraviji način i proces isceljivanja može da počne.

7. Rešavanje nerešivog

Matrix Reimprinting može rešiti probleme koji su bili nerešivi. Ovo se posebno odnosi na međuljudske i partnerske odnose. Posebno kada postoje situacije u našem životu kada možda nismo uspeli da se oprostimo od neke osobe ili smo izgubili voljenu osobu. Matrix omogućava da se vratimo u taj momenat i kažemo i uradimo sve što tada nismo mogli ili znali. Na taj način možemo otpustiti sve emocije vezane za nerazrešene odnose i osloboditi se spona koje nas vežu za prošlost. Možemo poboljšati  odnose koje imamo u sadašnjosti ili kreirati zdravije i uspešnije odnose u budućnosti.

8. Zakon privlačenja

Zahvaljujući primeni Matrix Reimprinting tehnike možemo da promenimo tačku privlačenja. Matrix Reimprinting tehnika se zasniva na menjanju slika u matrici (energetskom polju). Svaki put kada neko traumatično ili negativno životno iskustvo zamenimo novom i pozitivnom slikom mi počinjemo da privlačimo nova iskustva koja obogaćuju naš život. Sve dok u matrici zadržavamo  prošla negativna sećanja ili slike mi nastavljamo privlačiti ista ili slična iskustva.

9.  Tačka preokreta

Nekada je potreban samo jedan tretman da se desi tačka preokreta i da nakon uvođenja nove slike u energetsko polje dođe odmah do pozitivnih promena i privlačenja pozitivnih iskustava u život. Ovo se dešava čak i kada nismo promenili sve negativne slike na istu temu. Nekada je potreban samo mali pomak da bi došlo do velike promene, sa ovom tehnikom je to zaista moguće.

Matrix Reimprinting tehnika je na našim prostorima potpuno nova  tehnika ličnog razvoja i isceljenja. Ona je istovremeno veoma jednostavna i temeljna, elegantna i maštovita i što je najvažnije nudi duboko isceljivanje i unapređuje naš život u svim pravcima.

Probajte Matrix! Zakažite svoj tretman putem e- maila: office@sanjaivanovic.rs

S ljubavlju,

Sanja Ivanović, Energetski psiholog, sertifikovani EFT trener i EFTMR terapeut.

 

 

 

Comments for this post are closed.